Kedden délután lezajlott a városi futópálya ünnepélyes átadása. A beruházás ugyan már tavaly év végén elkészült, sok futó használja is már rendszeresen, de hivatalosan tegnap vette birtokba a város.

Az átadón részt vett Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár, dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, valamint dr. Szélpál Tamás a SZEOSZ főtitkára.

Gyenes Levente polgármester beszédében kiemelte: Gyömrőn közel kétezren sportolnak aktívan a három sportklub különböző szakosztályaiban, ezen felül egyre nagyobb a helyi tömegsport bázis. Ez a beruházás elsősorban nekik készült, de természetesen a sportolóink is használni fogják. Polgármester úr a jelszót is kiadta: fel a cipőkkel, le a kilókkal!

Révész Máriusz államtitkár elmondta, az országban már közel ötven településen valósult meg ilyen futókör a Miniszterelnökség és a helyi önkormányzatok összefogásában. Gyömrőn sem volt ez másként, hiszen a beruházás költségeinek (86 millió forint) fele állami támogatás formájában érkezett, míg a másik felét az önkormányzat biztosította.

Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő kiemelte, mennyire fontos a rendszeres mozgás, a test karbantartása, melyre kitűnően alkalmas a most átadott futópálya.

A nemzetiszín szalag átvágása után államtitkár úr vezetésével több tucat gyermek futotta le az első hivatalos köröket az 1040 méter hosszú pályán. Hozzájuk csatlakozott Török Réka és Tóth János alpolgármesterek, valamint Szélpál Tamás főtitkár is.  

Az átadót követő kötetlen beszélgetésen államtitkár úr és a városvezetés már arról egyeztetett, hogy milyen további lehetőségek vannak jelenleg sport célú fejlesztések tekintetében. Ezek közül kiemelkedik a gördeszkapark, valamint az úgynevezett pumpa-pálya, mely egy speciális biciklis attrakció. Önkormányzatunk hamarosan dönthet arról, hogy ezek valamelyikére is pályázatot nyújt be.