NYITVA TARTÁS:

Minden nap 10:00-20:00-ig

JEGYÁRAK:

Egész napos: (10 órától)

Felnőtt: 2.000 Ft
Gyermek (3-14 éves korig): 1.500 Ft
Diák, nyugdíjas (diák vagy nyugdíjas igazolvány felmutatásával): 1.500 Ft
Családi jegy: 6.000 Ft
(2+2 vagy 1+3, minden további gyermek +500 Ft)

Kedvezményes időszakban: (17 órától):

Felnőtt: 1.200 Ft
Gyermek (3-14 éves korig): 800 Ft
Diák, nyugdíjas belépőjegy (diák vagy nyugdíjas igazolvány felmutatásával): 1.000 Ft

A gyömrői lakosok továbbra is kedvezményes áron léphetnek be a fürdő területére: felnőtteknek 500 Ft, míg gyermekeknek 400 Ft a belépő lakcím igazolás ellenében.

LakeBeach felnőtt: 5.000 Ft
LakeBeach gyermek: 2.500 Ft

A Tófürdő története

Gyömrőy Aurél 1890-ben téglagyárat és malmot létesített a mostani tófürdő területén, mely 66 lakosnak adott munkát. Ekkor vette kezdetét Gyömrő iparosodása. Kihasználva a gyár kapacitásait Gr. Teleki Tiborral keskeny nyomtávú vasutat (1893) építenek a téglagyár és a Vasútállomás között, így Gyömrő még gyorsabb fejlődésnek indult.

Az 1900-as évek kezdetén azonban az agyagbányát elöntötte a feltörő karsztvíz, és létrejött városunk tófürdője. A mélyből feltörő sokholdas víz felülete és a körülötte lassan felnövő fák alkotta zöld környezet ideális volt egészségi szempontból is.

Ezt fedezte Okulicsányi-Kuthy Dezső orvos professzor tüdőgyógyász (Bécsben született 1869-ben, Budapesten végezte tanulmányait. A bécsi és a torontói egyetemen is dolgozott). Megvizsgáltatta a tó vizét, s megállapították annak rádiumos, magnéziás, ammoniás és salétromos tartalmát, amit nemcsak egészségesnek, hanem érelmeszesedés ellen és reumatikus panaszok enyhítésére, a környezetet, pedig jó klímája miatt tüdőbetegek felüdülésére is alkalmasnak találták. 1923-24-ben megvásárolta részben községtől, részben pedig magántulajdonosoktól ezt a területet, és kezdte folyamatosan kiépíteni strandfürdővé. 1927 elején megnyílt a Gyömrő-Tófürdő vasúti megálló, népszerű nevén a „Kisállomás.”

Óriási volt a fellendülés. 2004-2007-ben az országban szinte egyedülállóan a település szívében található tófürdő teljes mértékben felújításra került. Több új vizesblokk épült, az egész terület alá új ivóvízvezeték és csatorna lett lefektetve.

A zöld felület nagyságát is növelték, illetve több, szép díszcserje, virág került a fürdőrészre. A víz utánpótlásáról a felújított rétegvizes, ivóvízminőségű, 78 m mély kút gondoskodik 200 köbméter/perc vízhozammal, mely a tó vizének 1/3-t kicseréli.

A tó vize nyáron 26-30oC-ig is felmelegedhet, elsősorban a sekélyebb részeken. Télen korcsolyázásra is van lehetőség.

2021-ben a Tófürdő újabb arculatváltáson esett át, és a megújult design mellett komoly célt is meghatároztunk: a Gyömrői Tófürdő lett az ország egyetlen ökofürdője.

Szeretettel várunk mindenkit, látogassanak el Önök is városunk egyik kiemelkedő természeti kincséhez, a Gyömrői Tófürdőhöz!

Bővebb információ, élőkép:

Tófürdő weboldal
Tófürdő Facebook
Tófürdő Instagram