GYÖMRŐI EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM ÉS FEJLESZTŐ NEVELÉS-OKTATÁST VÉGZŐ ISKOLA

Az intézmény a Monori Tankerületi Központ (https://kk.gov.hu/monor; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;) fenntartásában, szakmai és gazdálkodási felügyelete alatt működik.

Cím: 2230 Gyömrő, Üllői út 26. (Teleki Kastély)
Telefonszám, fax.: +36 29 332 983
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: https://telekikastely.edu.hu
OM azonosító: 038549
Intézményvezető: Kácsándiné Kottász Katalin

 

Az intézmény bemutatása:

Az intézmény Gyömrőn, a Teleki Kastély épületében és parkjában, több épületből álló komplexum. Különálló épületben helyezkedik el az általános iskola, a szakiskola, készségfejlesztő iskola. Feladatunk a tanulásban akadályozott (enyhe értelmi fogyatékos) tanulók ellátása 6-21 éves korig, értelmileg akadályozott (középsúlyos értelmi fogyatékos) tanulók ellátása 14-24 éves korig.

Gyógypedagógusi hálózatot az intézményben négy járásban: Gyál, Vecsés, Monor, Dabas lát el. A tankerület iskoláiban fejlesztjük az egyéni megsegítést igénylő SNI-s tanulókat, az általános iskolától a középiskoláig, mely keretében részképesség-zavarokkal küzdő tanulókat látunk el az integráló intézményekben, valamint a súlyos fogyatékos gyermekek otthoni ellátás formájában történik. Értelmi fogyatékos autista tanulók nevelése-oktatása is folyik 10 éves korig. Az általános iskolai oktatás (1-8.évfolyam) mellett, a szakiskolában (9-12.évfolyam) OKJ-s képzés alapján rész-szakképesítést szerezhetnek a tanulók kerti munkás vagy parkgondozó szakon.

A kollégiumi elhelyezést 80 fő részére tudunk biztosítani, a Teleki Kastély épületében.