Cím: 2230 Gyömrő, Fő tér 4.
Telefonszám: +36 29 331 174
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: https://gyomrovarosikonyvtar.mozellosite.com/
Könyvtárvezető: Szabó Gerda
Nyitvatartás: H: ZÁRVA, K: 9:00-18:00, Sze: 9:00-17:00, Cs: 9:00-17:00, P: 9:00-17:00, Szo: 9:00-12:00

Az intézmény bemutatása:

A Gyömrői Városi Könyvtár fő feladatának tekinti, hogy a város és vonzáskörzetében élők minden korosztálya számára az állománya és színes programjai segítségével biztosítja a megfelelő színvonalú kikapcsolódás lehetőségét, szabadidejének hasznos eltöltését.

Mindemellett fontosnak tartja a lakosság helyi, hazai és nemzetközi információkhoz való hozzájutását. Állományával, nyugodt környezet megteremtésével és rendezvényeivel lehetőséget ad, és támogatja a használói számára önmaguk képzését, tanulását, beleértve az élethosszig tartó tanulást is.

Tájékoztat a könyvtári szolgáltatásokról, azok többségét ingyenesen a használók rendelkezésére bocsájtja.

Állománya gyarapítását a felhasználók igényeihez igazítja, egyaránt törekszik a szórakoztató, a szakirodalom és a gyermekirodalom bővítésére. Az olyan kéréseket, melyeket saját állománya segítségével nem tud kielégíteni, könyvtárközi kölcsönzés lehetőségével próbálja megoldani.
Nyilvános internet használatot biztosít számítógépén, beiratkozott olvasóinak ingyenesen, nem beiratkozott használóknak térítés ellenében. Továbbá a könyvtár területén wifi hálózaton keresztül az internetet saját eszközön bárki számára ingyenesen elérhetővé teszi.

A folyamatosan bővülő helyismereti gyűjteménye által bárki megismerheti a város történetét, kulturális és gazdasági életét, természeti értékeit és helytörténeti szempontból neves embereit. Segítséget nyújt helyi témákat érintő dolgozatok, szakdolgozatok megírásában.

Tevékenységét összehangoltan végzi a városban működő oktatási és közművelődési intézményekkel.
Fontosnak tartja, hogy már egészen kisgyermek kortól megismerhessék a gyermekek a könyvek világát, megtapasztalhassák az olvasás és mesehallgatás élményét.

A könyvtár a küldetését a folyamatosan bővülő dokumentumállományával, felhasználóbarát szolgáltatásaival, rendszeresen jelentkező programjaival, képzett szakembereivel és jó technikai felszereltségével valósítja meg.