A mai napon jelent meg egy írás a sokak által a korábbi polgármester Mezey Attilához és Kisberk Szabolcshoz kötött Gyömrői Hírháttér nevű oldalon „Az önkormányzat fizette a csatornarákötést a polgármester házánál” címmel.

A téma megjelenése nem lepte meg Önkormányzatunkat, mivel több Gumi úti lakos jelezte, hogy a napokban Mezey Attila és Hodruszky Lakos képviselő úr az érintett területen tartott szemlét, és fotókat is készítettek, miközben képviselő úr a beruházás kapcsán minden anyagot kikért a hivatali kollégáktól.

Mindezek tükrében viszont meglepő a cikk tartalma, mellyel kapcsolatosan az alábbiakat közöljük.

A Gumi úti ivóvíz és csatorna gerincvezeték kiépítése nem Gyenes Levente polgármester otthonának kiszolgálására épült meg, hanem az érintett területen található összes lakóház városi ivóvíz és csatorna-hálózatra történő csatlakozását szolgálta.  (Önkormányzati alapfeladat, alapellátás) Ezek a belterületi lakóházak 2020-ig, saját házi kutakról nyerték a vizet, házi emésztőgödrökbe engedték szennyvizüket.  (Városunk kiemelt természetvédelmi területén…)

Az önkormányzat ezen a helyzeten kívánt változtatni a gerincvezeték kiépítésével, rákötési lehetőség biztosításával.

Ezen felül már csak azért sem Gyenes Levente „önös érdeke” volt a beruházás, mert gödöllői otthonából a gyömrői ingatlanba csak 2023-ban költözött, tehát sem a döntés, sem a kivitelezés előtt, alatt nem is élt az ingatlanban.

(Mint ezt egy tavaly ősszel készült NAV-os Tik-Tok videó is bizonyítja, amely – másoké mellett – az Ő gödöllői otthonát is bemutatta)

A beruházáshoz a forrást a kizárólag víz- és csatornaberuházásokra fordítható GFT (Gördülő Fejlesztési Terv) biztosította, mely a DAKÖV által városunknak fizetett bérleti díjból gazdálkodik. 

Érdekesség, hogy a GFT-t, melynek keretében a Gumi úti beruházás megvalósult 2019. szeptember 30-án 192/2019.(IX30.) számú határozatával a Mezey Attila akkori polgármester vezette képviselő-testület egyhangú döntéssel fogadta el.  

A kivitelező kiválasztása mindenben megfelelt az önkormányzat hatályos beszerzési tervének. A teljes beruházást, valamint a GFT-ben foglaltakat az Energiahivatal részletesen vizsgálta és ellenőrizte, mindent rendben talált, azt teljeskörűen elfogadta.  

A fentiekre tekintettel kérjük a rosszindulatú, lejárató álhírek korrigálását!