A Mi Hazánk Mozgalom gyömrői szervezetének oldalán csütörtökön jelent meg egy írás, „Leleplezés – új gigantikus lakónegyed Gyömrőn! címmel. Az írás azt sugallja, hogy ez egy új, hamarosan megvalósuló, az önkormányzat által támogatott fejlesztés.

Az ellenzéki felületeken egyszerre, összehangoltan terjesztett írásokkal szemben a valóság az, hogy egy négy évvel ezelőtti tervet tálalnak szenzációként, amit a képviselő-testület soha nem támogatott, az érintett területet nem vonta belterületbe, nincs is ilyen szándéka a testületnek. Ily módon a leírt fejlesztés sem valósulhat meg, semmilyen új „lakónegyed” nem jöhet létre a városban.

A képviselő-testület elé rendeszeresen kerülnek vállalkozói fejlesztési elképzelések, iparterületbe vagy belterületbe való átminősítési kérelmek. Utóbbiakat a képviselők tendenciózusan nem támogatják, egyetlen területet sem vonnak belterületbe, így nincs is mód új lakóövezet kialakítására, vagy nagy számú lakóingatlan építésére.

Ismételten meg tudjuk erősíteni: a városvezetés nem támogat semmilyen ingatlanfejlesztési elképzelést, ennek szellemében folyik a Helyi Építési Szabályzat módosítása is, mely már azt is tartalmazni fogja, hogy Gyömrőn nem csak hogy társasházak, de még ikerházak sem épülhetnek a jövőben.

A belterületbe vonásokkal kapcsolatosan pedig általánosságban elmondhatjuk, hogy Önkormányzatunk nem követi nyomon, hogy a külterületek tulajdonosai hogyan és milyen módon kötnek egymással, vagy más vállalkozásokkal szerződéseket, üzleteket.

Ahhoz, hogy parcellázott, közművesített építési telkek jöhessenek létre, ahhoz a képviselő-testület hozzájárulására és a Helyi Építési Szabályzat módosítására is szükség van. Az ilyen kérelmeket a jelenlegi városvezetés és testület sem támogatta 2019-es megválasztása óta.