A képviselő-testület hétfői döntése nyomán véglegessé vált, hogy bővülhet az Üllői úti ipari park, ami 360 millió forint bevételt garantál a városnak.

Közel öt éves tárgyalás-sorozat végére került pont tavaly decemberben, amikor a testület jóváhagyta a településfejlesztési szerződés megkötését a GreenGo Car Europe Zrt-vel. A cég az Üllői úti ipari parkban kíván fejlesztést végrehajtani, ehhez pedig 36 hektár területet vesz igénybe. A tervek szerint logisztikai központ jön majd létre.

A cég településfejlesztési hozzájárulásként összesen 360 millió forintot fizet önkormányzatunknak. Hétfőn a képviselők elfogadták a cég kérését, mely szerint az első részletet, vagyis 120 millió forintot június folyamán utalnak majd. A további 240 millió forintot két egyenlő részletben 2025-ben és 2026-ban fizetik meg. Ezen felül a GreenGo Car vállalja a terület mindennemű fejlesztésével kapcsolatos költségeket is.

Gyenes Levente polgármester a hétfői döntés kapcsán elmondta, hogy Tóth János alpolgármesterrel hosszas és alapos tárgyalásokat folytattak az elmúlt években a céggel, aminek az eredménye Gyömrő eddigi legnagyobb ipari, logisztikai fejlesztése, egyben a legnagyobb ilyen jellegű fejlesztési bevétel a város számára.

Sok munka volt, mire sikerült tető alá hozni ezt a megállapodást ezzel a stabil, és biztos háttérű céggel. Meggyőződésem, hogy az ipari beruházásoknak az ipari parkokban a helye, nem pedig lakóházak közelében, ez az Üllői úti autómosó mögötti terület pedig a legalkalmasabb ilyen célokra – mondta a polgármester.

Önkormányzatunk számára pedig ez a 360 millió forint jelentős összeg, amit fejlesztésekre, beruházásokra fog tudni fordítani a város – tette hozzá.