Csütörtökön reggel a HEGY képviselő-csoportjának indítványára rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak a városházán. Egyetlen napirendi pont szerepelt: a decemberben meghozott, Ernő utcai egyirányúsítás visszavonásának kérdése.

2023. decemberében a képviselő-testület lakossági kérésre tárgyalta az Ernő utca egy szakaszának egyirányúsítását. A képviselők akkori egyhangú döntése nyomán elrendelték a forgalmi rend módosítását. Az indok a keskeny utca, a Táncsics útra való nehéz kihajtás volt.

A bevezetést követően több lakos jelezte, mégsem tetszik nekik az új forgalmi rend. Ennek kapcsán idén március 4-én a képviselők ismét napirendre tűzték a témát, ott élő lakost is meghallgattak. Végül egyhangúan arról döntöttek, fenntartják a decemberi döntést azzal, hogy májusban megvizsgálják a forgalmi rend változtatásával kapcsolatos tapasztalatokat, és azok ismeretében - ha szükséges - új döntést hoznak.

Ma azonban ezt a döntést is felülbírálták, és visszavonták a korábbi határozatokat. Így megszűnik az Ernő utca adott szakaszának egyirányúsítása, a városüzemeltetés várhatóan a jövő hét folyamán leszereli a kihelyezett táblákat.

A mai ülésen - előre jelzett módon – nem vett részt Gyenes Levente polgármester és Tóth János alpolgármester sem, akik korábban leszervezett kötelezettségeiknek tettek eleget. Török Réka alpolgármester és Gyenes Dorottya képviselők pedig munkahelyi elfoglaltságaik miatt nem tudtak jelen lenni. A testület további hat tagja egyhangúan fogadta el a korábbi döntések visszavonását.