Hétfőn délután tartotta az idei év utolsó rendes testületi ülését Önkormányzatunk képviselő-testülete. A teljes létszámban megjelent testület az alábbi fontosabb döntéseket hozta.

  • támogatta a testület a városvezetés előterjesztését, mely szerint önkormányzati területet ad bérbe a vasútállomás melletti Tüzép tulajdonosa számára, aki januárban oda költözteti a telepét. Ennek köszönhetően az állomás mellett felszabaduló területen tavasszal parkolót tud kialakítani az önkormányzat

  • a képviselők döntése értelmében 2024. január elsejétől a jelenlegi 85.000-ről 87.000 forintra emelkedik a köztisztviselők illetményalapja

  • nemrég lemondott a Pénzügyi, Városfejlesztési és Környezetvédelmi bizottságban betöltött külsős bizottsági tagságáról Maléth Szilvia. Döntését azzal indokolta, hogy elköltözött Gyömrőről. Helyére a HEGY által delegált Szerényi Bertalant választotta meg a testület, aki esküjét is letette

  • Gyenes Dorottya képviselő asszony javaslatát tárgyalva döntött arról a képviselő-testület, hogy a Lakatos Tibor utca vonatkozásában kérik az út tulajdonosát, hogy helyeztesse forgalomba az ingatlant a hatóságnál. Ezt követően lesz lehetőség arra, hogy újabb testületi döntés esetén az önkormányzat az út tulajdonjogát átvegye. Ennek birtokában lenne mód pályázni az út felújítására, kialakítására.
  • Török Réka alpolgármester asszony javaslatát is elfogadta a testület, így az Ernő és Tőzeges utcában is 30km/h sebességkorlátozó táblák kihelyezésére kerül sor

  • Újabb egy évre megválasztotték a képviselők TÜF Nonprofit Kft felügyelőbizottságának tagjait. A posztot hárman töltik be: Kossuth Pál, Fábián László és dr. Tóth János.
  • a testület egyhangúan támogatta a GreenGo Car Europe Zrt. kérelmét, melyben egy 2021-es polgármesteri határozat alapján kérték a vonatkozó településfejlesztési szerződés megkötését. A cég jelezte, hogy az SAA Holding Zrt. helyébe lépett és az önkormányzat felé fennálló jogot és kötelezettséget is átvállalta, így a településfejlesztési szerződés megkötését az eredeti tartalommal kívánja a testülettel megkötni. Ennek értelmében a 0121/32 hrsz-ú ingatlan övezeti besorolása a Helyi Építési Szabályzatban történő módosítását követően MA-1 övezetről GKSZ övezetre módosul. A döntés és a korábbi megállapodás értelémben a cégnek a 36 hektáros terület átminősítéséért három egyenlő részletben összesen 360 millió forint fejlesztési hozzájárulást kell fizetnie az önkormányzatnak. Az első részletet a szerződés megkötésétől számított 8 napon belül, a másodikat 2024. 12. 31-ig, míg az utolsó 2025. 12. 31-ig.
  • Váradi Attila képviselő úr javaslatára a testület döntött arról, hogy előkészítő lépéseket tesz az önkormányzat műszaki irodája a Kóczán úton esetlegesen építendő járda ügyében. A 300 méteres járdaszakasz a 3111-es úton lévő buszmegállóig tartana. Mivel a nyomvonal MOL védterületet is érint, több körös szakmai egyeztetésre és tervezésre van szükség. Ezen felül a kivitelezéssel kapcsolatos technikai részleteket is meg kell határozni.
  • A képviselők a Truck-Trailer Kft. által benyújtott, a PEVDI területét érintő belterületbe csatolási kérelem kapcsán nem hoztak döntést, felhatalmazták a polgármestert további tárgyalások lefolytatására, illetve az érintettek meghívására a szerdára tervezett rendkívüli ülésre.
  • Elfogadták a képviselők a testület 2024. évi első féléves munkatervét. Ennek értelmében az első rendes testületi ülésre február 19-én kerül majd sor.