Bár az időjárás még kiszámíthatatlan, közeledve március közepéhez megkezdődnek városunkban a tavaszi előkészítő munkálatok.

Március 6-tól ütemezetten, az időjárási és egyéb körülményekhez alkalmazkodva a városközponti park virágosításához szükséges előkészítő munkák indulnak. Emellett az összes játszótér felülvizsgálata megtörténik. Több helyen is vannak rossz, hibás játszótéri elemek, ezek megjavítása is sorra kerül.

A közterületek, parkok ellenőrzése is fontos feladat, hiszen a városvezetés célja, hogy az április 8-i Húsvéti Családi Napon már tiszta és rendezett körülmények fogadják a gyerekeket és szüleiket.

Megkezdődik az önkormányzati utak esetében a kátyútérkép felülvizsgálata, a javításra váró úthibák összeírása. Ezt követően ajánlatkérés és remélhetőleg gyors szerződés után a kátyúzásra is sor kerül városi szinten. Ezzel párhuzamosan a KRESZ-táblák ellenőrzése is lezajlik, ahol szükséges ott a javítás, pótlás megtörténik.

Az elmúlt napokban a városi bekötőutak mentén közmunkásaink rengeteg szemetet szedtek össze, főként Maglód és Gyömrő között. Bízunk benne, hogy idővel egyre kevesebb hulladék kerül az árkokba, útszélekre!

Városunk március során felkészül a tavaszra, és megszépülve várja a napsütéses, sétálós jó időt!