Pénteken reggel rendkívüli ülést tartott Gyömrő Város Önkormányzatának képviselő-testülete. Első napirendi pontként a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítására került sor, ezen belül a szakbizottságok létszámára vonatkozóan történt változás.

A kihirdetési szünetet követően a 2023. évi első féléves munkaterv módosítására került sor, melynek értelmében a következő rendes testületi ülésre március 1-jén kerül majd sor. A megelőző bizottsági üléseke február 27-én tartják.

 Utolsó napirendi pontként új bizottsági tagok megválasztására került sor. A jelenlévő képviselők egyhangú döntéssel Szabó Zsoltot nevezték ki a Pénzügyi, Városfejlesztési és Környezetvédelmi bizottság elnökének, valamint a VOKS bizottság tagjának.
Horváth István képviselő úr a Pénzügyi, Városfejlesztési és Környezetvédelmi bizottság, valamint a VOKS és a Szociális és Egészségügyi bizottság tagja lett, míg Gyenes Dorottya képviselő asszony a Pénzügyi, Városfejlesztési és Környezetvédelmi bizottságban lett belsős tag.

Az SZMSZ módosítás értelmében Kosuth Pál külsős bizottsági tagot a testület visszahívta.

A három, új bizottsági feladatokat kapott képviselő közül ketten már az ülés során, míg Gyenes Dorottya azt követően jelezte: az új feladatokért járó tiszteletdíjukat helyi civil szervezeteknek ajánlják fel. Képviselő asszony az Árvácskák állatotthont kívánja majd támogatni a jövőben.