Szerda reggel rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület.
 
Tóth János alpolgármester első napirendi pontként tájékoztatta a képviselőket, hogy február elsején három képviselő: Földesi Katalin, Dóczi István és Pridalkó Patrik lemondott. A testület a lemondásokat tudomásul vette.
 
Második napirendi pontként Hodruszky Lajos képviselő úr indítványáról szavaztak, mely a képviselő-testület feloszlatását javasolta. Indoklásában kifejtette: a kialakult helyzetben ha nem is jogilag, de erkölcsileg illegitimnek tartják a megválasztott képviselő-testületet, így a Gyömrő 2000 Kör annak feloszlatását kérte az általa és a FIDESZ által delegált Hodruszky képviselő úron keresztül.
 
Szabó Zsolt (Számít6sz Rám!) képviselő röviden reagálva azt mondta, a képviselői eskü alapján a város, és nem a párt vagy egyéni érdekeket kell szem előtt tartaniuk, ami most elsősorban a költségvetés elfogadását, így a település működőképességének biztosítását jelenti, így ebben a helyzetben nem támogatja a feloszlatást.
 
Hasonlóan érvelt Horváth István (HEGY) képviselő úr is, aki hozzátette: elfogadott költségvetés után újra lehet tárgyalni a felvetést.
 
Hodruszky Lajos válaszában azt mondta, nem lát összefüggést a felvetések között. Meglátása szerint ha nem megfelelő költségvetési tervezet kerül a képviselők elé, azt nem fogadhatják majd el, ami ugyanolyan bizonytalansági tényező, mint a feloszlatás.
 
Tóth János alpolgármester erre reagálva elmondta, a képviselők már megkapták az első tervezetet, van idejük és lehetőségük a meglátásaikat, javaslataikat beépíteni a közelgő szakbizottsági ülésekig, ahol majd részletesen tárgyalják a költségvetést. Reményei szerint így a márciusi végső szavazásra egy mindenki által támogatható költségvetési rendeletet terjeszthetnek majd be.
 
A jogszabályok szerint a képviselő-testület feloszlását minősített többség mondhatja ki. Ez jelen esetben 6 főt jelent. A név szerinti szavazásnál Hodruszky Lajos szavazott igennel, további hat képviselő pedig nemmel, így a testület folytatja a munkáját.
 
Utolsó napirendi pontként – alkalmazkodva a testület lecsökkent létszámához – két új bizottsági tagot választottak meg a képviselők. Hat igen és egy nem szavazat mellett lett az Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági bizottság tagja Szabó Zsolt és Gyenes Dorottya.
 
A képviselő-testület a következő napokban szakbizottsági ülésekkel folytatja a munkáját.
 
A teljes testületi ülés felvétele visszanézhető önkormányzatunk facebook oldalán.