Nem épül granuláló üzem Gyömrőn!

Az elmúlt napokban folyamatos egyeztetés zajlott önkormányzatunk, valamint az Agroloop Hungary Kft. vezetése között. A városvezetés is érzékelte a lakosság egy részének merev elzárkózását az üzem létesítésétől, amit a cégvezetés is tapasztalt. Mindezeket figyelembe véve és mérlegelve az egyeztetések hatására a cég írásban tájékoztatta Tóth János alpolgármester urat, hogy elállnak a Gyömrőre tervezett granuláló üzem megépítésétől.

Önkormányzatunk a döntést tudomásul vette. Azt sajnálatosnak tartjuk, hogy néhányan politikai okokból hergelt, sok esetben félretájékoztatott jóhiszemű lakosokat használtak fel ahhoz, hogy ezt a beruházást meggátolják.

Önkormányzatunk szeretett volna egy valóban széleskörű megkérdezésen alapuló, többségi lakossági véleményt tükröző döntést hozni egy szavazás segítségével, de így ez is tárgytalanná vált.

Önkormányzatunk továbbra is tárgyalásban áll több fejlesztővel, akik remélhetőleg meg tudják majd valósítani elképzeléseiket, ezzel növelve városunk adóbevételeit, amit a település fejlesztésére, az itt élők életminőségének jobbítására használhatunk majd fel.