Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
Itt vagy: www.gyomro.hu » Behajtási engedély tájékoztatás

Behajtási engedély tájékoztatás

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2018. január 01. napjától az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (továbbiakban: E-ügyintézési törvény) 9. § (1) bekezdés a) és b) pontja alapján elektronikus ügyintézésre köteles az ügyfélként eljáró gazdálkodó szervezet (beleértve az egyéni vállalkozót is), valamint az ügyfél jogi képviselője.


Az ügyben eljáró természetes személyek választásuk szerint használhatják a papír alapú vagy elektronikus ügyintézési módot. Tájékoztatjuk azonban Önöket, hogy amennyiben a bejelentésüket elektronikus úton teszik meg, hatóságunk abban az esetben elektronikus úton fogja a kapcsolatot tartani a bejelentővel. A természetes személyek és az egyéni vállalkozók elektronikus úton, KÜNY-tárhelyükön (ún. ügyfélkapu) keresztül tudják a bejelentésüket hitelt érdemlően megtenni. Gazdálkodó szervezetek cégkapu használatára kötelezettek.

A behajtási engedély megadásához szükséges nyilatkozni, hogy útlezárással jár-e a tevékenység (fél- vagy teljes útzár) vagy nem. Amennyiben igen, azt külön kérelmezni kell a kovacs.livia@gyomro.hu-email-címen.
 

Az ideiglenes behajtási engedély maximum 1 nap időtartamra adható, melynek elteltével új behajtási engedélyt kell kérni. Egy behajtási engedélyben felsorolt járművekre (pótkocsira is) külön-külön meg kell fizetni a behajtás díját.


A díjat az alábbi számlaszámra kell befizetni, és a befizetés igazolását a kérelemmel és a forgalmi engedély másolatával együtt visszajuttatni erre az email-címre, legkésőbb 2-3 nappal a behajtás előtt.

Gyömrő Város Önkormányzat 11742197-15392017
Közlemény: Behajtási hozzájárulás, ------------------------------------(ingatlan címe)

A telekingatlanra történő eseti - maximum 1 nap időtartamra -építkezési - áru- és anyagszállítás esetén az ideiglenes behajtási engedély díjtételei : a befizetendő bruttó összeg a jármű össztömege (együttes tömege, forgalmi engedély F1 pontja) alapján


3,5-12 tonna össztömegig 6000,-Ft + Áfa/ nap = 7.620,-Ft

12-24 tonna össztömeg között 12.000,-Ft+ Áfa / nap = 15.240,-Ft

24-32 tonna össztömeg között 20.000,-Ft+ Áfa / nap= 25.400,-Ft

32 tonna felett össztömeg 30.000,-Ft+ Áfa / nap= 38.100,-Ft


Építkezéshez kapcsolódó 30 napos behajtási hozzájárulás megszerzésének díjmértéke rendeltetési egységenként:


100.000.- Ft+ÁFA/30 nap = 127.000,-Ft

 

Letölthető Nyomtatványok:

1 napos behajtási kérelem
30 napos behajtási kérelem
1 éves behajtási kérelem