Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hírek » Képviselő-testületi hírek

Képviselő-testületi hírek

Hétfő reggel tartotta rendes testületi ülését Gyömrő Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A megjelenteket Tóth János alpolgármester tájékoztatta Gyenes Levente polgármester akadályoztatásáról, hozzátéve: az önkormányzat és a hivatal működése folyamatos és zavartalan. A polgármesteri jogköröket gyakorló alpolgármester elmondta, jelenleg annyi információjuk van, amennyi a hivatalos önkormányzati közleményben is megjelent.

A képviselők ezt követően több fontos témában is döntéseket hoztak.

  • Elfogadták városunk 2022-es költségvetési rendeletének módosítását, mely már magába foglalja a július 31-ig lekönyvelt és teljesített kiadásokat és bevételeket. Így a most elfogadott költségvetési főszámunk kiadások és bevételek tekintetében is 3.280.086.719 Ft.  
  • Döntés született arról, hogy Önkormányzatunk az idei évben is csatlakozik a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj-pályázathoz, így támogatva több gyömrői rászoruló fiatalt.  
  • A megjelent képviselők támogatták, hogy a Tájház homlokzati felújítására vonatkozó pályázatot városunk beadja, a szükséges önerő biztosításával.  
  • Egy eddigi több különböző néven is futó utca elnevezéséről is döntés született: a Weöres Sándor Általános Iskola mögött található, Google térkép szerint Munkás utca, míg tulajdoni lap szerint Fő tér elnevezésű utca a jövőben Strand utca néven szerepel majd.  

A testület döntése nyomán több helyen is változik majd a forgalmi rend.  

  • A Szent István út 75. szám előtt (Idősek klubja, Boglárka Nyugdíjas Klub) „várakozni tilos” táblát helyeznek majd ki, amely hétfőtől-péntekig 8-tól 16 óráig korlátozza a parkolást. A tábla "kivéve engedéllyel" kiegészítő jelzést kap majd. Egyúttal mozgáskorlátozott parkolóhely kialakításának lehetőségét is felmérik az ingatlan előtti szakaszon.  
  • A balesetek megelőzése, valamint a biztonságos forgalom fenntartása érdekében a Liliom utca Dózsa György út kereszteződésében „mindkét irányból behajtani tilos” tábla kihelyezésére kerül sor, „kivéve célforgalom” kiegészítő tábla használatával.  
  • A Szegfű utcában (11-től 23. számig) „Megállni tilos” táblát helyeznek ki „300 méter” kiegészítő táblával.  

Korábban már beszámoltunk róla, hogy megvalósul a Pataki lakótelep víz és szennyvíz bekötése a városi hálózatba. Ennek a költségét Önkormányzatunk a vízmű bérleti díjából fedezi majd. Egy másik szintén problémás terület az Öreghegyi utca, melynek bekötése szintén napirenden szerepel. Az ehhez szükséges anyagi fedezetet az Önkormányzat hitfelvétellel kívánja biztosítani. A képviselők ma arról döntöttek, hogy elindulhat a hitelfelvételi folyamat, mely 100 millió forint összegről szól majd. A testület azzal a kikötéssel támogatta a hitelfelvételt, hogy az arra vonatkozó szerződés megkötése előtt elemezni fogják az aktuális hazai és városi pénzügyi helyzetet és kilátásokat, és ezek függvényében veszik vagy nem veszik igénybe a hitelt. 

Bori Donatella, 2022-09-19 13:47:26

« előző következő »