Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hírek » Tájékoztatás vendéglátó egységek részére családi események, rendezvények megtartásáról

Tájékoztatás vendéglátó egységek részére családi események, rendezvények megtartásáról

A Kormány 169/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete alapján a gyömrői vendéglátó egységek részére családi események és rendezvények megtartásáról az alábbi tájékoztatást adja:

• A 169/2020. (IV.30.) Korm. rendelet 1.§-a értelmében a kijárási korlátozás Budapest főváros és Pest megye területén fennmarad.
• A kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló 95/2020. (IV.9.) Korm. rendelet Budapest főváros és Pest megye teljes területére kiterjed.
• A kijárási korlátozásokról szóló 71/2020. (III.27.) Korm. rendelet szabályozza a házasságkötések szűk családi körben történő lebonyolítását.

A veszélyhelyzet kihirdetésekor meghatározott anyakönyvi eljárásokra (házasságkötésre) vonatkozó szigorú intézkedések a továbbiakban is fennállnak, így azok csak szűk családi körben és minden óvintézkedés figyelembe vételével tarthatók meg.
A fent említett Kormányrendelet alapján a családi eseményekhez és házasságkötésekhez kapcsolódó vendéglátásra a vendéglátó egységekben a korábbiakban közzétett szabályozások értelmében továbbra sincs lehetőség.

A 168/2020. (IV.30.) Korm. rendelet enyhítő rendelkezései, melyek az üzletek, éttermek, cukrászdák, stb., valamint a családi és egyéb rendezvények megtarthatóságáról szólnak, Budapest főváros és Pest megye teljes területén nem alkalmazhatóak.

Fentiekre való tekintettel kérem a gyömrői vendéglátó egységeket, hogy működésüket a korábban meghatározott módon és formában a biztonsági előírásokat betartva kizárólag ételkiszállítás keretein belül folytassák.

Tisztelettel,


Varga Ernő
jegyző
 

(A fenti intézkedések visszavonásig érvényesek, és az országos események, szabályozások tekintetében változhatnak!) 

Hauser Antal, 2020-05-04 18:33:35

« előző következő »