Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hírek » Közétkeztetés biztosítása a rászoruló gyermekeknek

Közétkeztetés biztosítása a rászoruló gyermekeknek

Az elmúlt napokban önkormányzatunk és a szolgáltató azon dolgozott, hogy a nevelési-oktatás intézmények zárva tartása idejére megoldottá váljon a rászoruló gyermekeknek a napi egyszeri melegétel biztosítása.

 

Nézzük röviden a legfontosabb tudnivalókat:

• 03. 24-től (kedd) a bölcsődés és óvodás rászoruló gyermekek már kapnak ellátást
• az iskolás érintett gyerekek várhatóan szerdától vagy csütörtöktől csatlakozhatnak be az ellátásba
• előfordulhat, hogy egy családban van óvodás és iskolás gyermek is, náluk az első egy-két napban csak az óvodás gyermek kap ellátást
• napi egyszeri melegételt biztosít a szolgáltató, és nem ebédet, mindez azt jelenti, hogy a kiszállítás 8 és 16 óra között történik majd
• minden gyermek ugyanazt az ételt és mennyiséget fogja kapni. A diétás étkezést továbbra is biztosítja a szolgáltató az érintetteknek!
• a futárok az ételt a kerítésre akasztják, ha van csengő csöngetnek, de nem várják meg a lakosokat
• a csomagot érdemes fertőtleníteni, valamint az ételt felforralni, akkor is, ha még meleg!
• kérjük, hogy sem a szolgáltatót, sem a szokásos kontakt telefont ne hívják, mivel jelen helyzetben nem áll módunkban ügyeletet tartani
• a napi egyszer egytálétel lemondására nincs lehetőség

 

Részletek:


Az elmúlt napokban sikerült egyeztetni minden érintett családdal, így mostanra tudjuk, hogy összesen 255 bölcsődés és óvodás gyermeknek igényelnek ellátást. Számukra már kedden megkezdi a szolgáltató a napi egyszeri egytálétel kiszállítását. Az iskolás igények feldolgozása folyamatban van, nekik várhatóan szerdán vagy csütörtökön indul a kiszállítás. Emitt előfordulhat, hogy egyes családok esetében az iskolás gyermek nem, csak az óvodás vagy bölcsődés kap kedden ételt, tőlük türelmet kérünk!
Fontos tudni, hogy a veszélyhelyzet idején nem ebédet, hanem napi egyszeri főtt ételt biztosítunk, melynek kiszállítása minden nap 8 és 16 óra között történik majd.


Az első nap kiderül, hogy mennyi időt vesz majd igénybe a kiszállítás, ezt követően tudunk majd pontosabb időintervallumot mondani.


A futárok az ételt a kapura akasztják, ha van csengő csöngetnek, de nem várják meg, míg valaki kijön! Kérjük, hogy a dobozt kívülről fertőtlenítsék, az ételt pedig forralják fel!
A normál rend szerinti közétkeztetéstől eltérően minden gyermek ugyan azt az ételt és adagot kapja majd. A diétás étkezést továbbra is biztosítja a szolgáltató az érintetteknek!


Kérünk minden kedves szülőt, hogy sem a szolgáltatót, sem a megszokott ügyintézőt ne keresse, mivel nincs kapacitásunk jelenleg a kérdések megválaszolására. Egyúttal jelezzük, hogy a napi egyszeri étkezés lemondására nincs lehetőség, csak abban az esetben ha az hosszú távra (minimum 2 hét) történik.


Tekintettel arra, hogy ilyen helyzetben még sem a szolgáltató, sem Mi és Önök nem voltunk, kérjük minden kedves érintett türelmét és együttműködését! A szolgáltatóval közösen mindent megteszünk azért, hogy ez az ideiglenes rendszer működőképes legyen!
  

Hauser Antal, 2020-03-23 19:06:02

« előző következő »