Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hírek » ÚJABB VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK GYÖMRŐN

ÚJABB VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK GYÖMRŐN

Bezárnak a játszóterek, leáll a helyi buszjárat

Hétfőn délelőtt ismét ülésezett városunk védelmi bizottsága. Gyenes Levente polgármester vezetésével áttekintették az aktuális országos helyzetet az új koronavírus-járvány kapcsán, valamint értékelték a központi intézkedéseket, előírásokat.
Lakosaink védelmében a mai napon az alábbi intézkedésekről született döntés.

 A Városüzemeltetés azonnal hatállyal lezárja Gyömrő összes játszóterét. Az intézkedés visszavonásáig a játszóterekre belépni, azokat használni tilos!

 Kedden üzemkezdéstől további döntésig nem közlekedik a helyi buszjárat (Nincs mód a megfelelő sűrűségű fertőtlenítésre, a vírus pedig zárt térben, és fém felületeken terjed a legjobban)

 A védőnők nem mehetnek ki a lakosokhoz státuszvizsgálatra, egyúttal a tanácsadásokon is korlátozásokat vezetnek be. Minden egészségügyi dolgozó számára kötelező betartani az Emberi Erőforrások Minisztériuma által megfogalmazott elvárásokat, így központilag korlátozták a fogászati rendelők működését is. Kérjük lakosainkat, hogy ne személyesen menjenek el az orvosi rendelésekre, hanem lehetőség szerint telefonon egyeztessenek a szakemberekkel.

 A korábbi döntés értelmében a bölcsőde és az óvodák zárva tartanak. A már befizetett étkezési térítési díjakat, valamint a bölcsőde esetében a gondozási díjat visszafizetik annak aki igényli, vagy pedig az újranyitás után jóváírják. Az ütemezett visszafizetés menetéről hamarosan tájékoztatást fogunk adni

 A Gyömrő és Környéke Szociális Szolgáltató Központban működő Idősek klubja határozatlan időre bezár

 A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel, szem előtt tartva lakosaink valamint a hivatali dolgozók egészségét, az ügyfélfogadás határozatlan ideig szünetel. Ez alól kivételt képez az anyakönyvi ügyek intézése. A hivatal érintő korlátozásokról hamarosan bővebb tájékoztatást adunk

 Gyenes Levente polgármester a mai napon megkéri a helyi bolttulajdonosokat, és szolgáltatókat, hogy akik nem alapvető élelmiszereket árulnak, azok zárjanak be. Vendéglátóhelyek esetében javasolni fogja kizárólag a kiszállítás fenntartását. Jelen helyzetben boltok bezárását és egyéb korlátozást csak a kormány vezethet be, de bízunk az érintettek bölcs belátásában és önmérsékletében.
 

 A gyömrői Család és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat a kormányzati döntés miatt bizonytalan ideig zárva tart! Ügyfélfogadás nincs!
A munkatársakat az alábbi telefonszámokon érhetik el:

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat: csase@gyomro.hu

- Kállainé Papp Éva: 06-30/452-4093
- Kovácsné Magyari Angéla:06-30/452-2983
- Sutus Istvánné: 06-30/656-6164
- Benke Viktória: 06-30/452-2987
- Csire Tímea: 06-30-/151-8927
- Szabó Andrea pszichológus: 06-30/280-5045
Gyermekjóléti Központ: gyejokozpontgyomro@gmail.com

- Gacsályi Andrea: 06-30/245-5449
- Bicskei Zsuzsanna: 06-30/245-3727 

Nyomatékosan felhívjuk lakosaink figyelmét, hogy hazánkban jelenleg valós járványhelyzet van, nem pedig vakáció. Fokozattan kérjük Önöket, hogy csak a legszükségesebb esetben lépjenek utcára, leehetőség szerint maradjanak otthon! Minden hatványozottan igaz a leginkább veszélyeztetett 65 év feletti korosztályra.
Online felületeinken folyamatosan tájékoztatást adunk a helyi döntésekről, intézkedésekről. Kérünk mindenkit ezek maradéktalan betartására!
Közös érdekünk a járvány lassítása, megfékezése! Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!
  

Hauser Antal, 2020-03-16 14:55:32

« előző következő »