Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hírek » Szombati döntések: az óvodák és bölcsőde mellett bezár a könyvtár, korlátozzák a hivatali ügyfélfogadást

Szombati döntések: az óvodák és bölcsőde mellett bezár a könyvtár, korlátozzák a hivatali ügyfélfogadást

Szombaton délelőtt Gyenes Levente polgármester kezdeményezésére megbeszélést folytattak a városi nevelési intézmények vezetői a tegnap este bejelentett zárva tartás kapcsán. A kormány által hozott intézkedéssel párhuzamosan - mely szerint hétfőtől a gyerekek nem látogathatják az iskolákat – a gyömrői óvodák és a városi bölcsőde is bezár.
A mai egyeztetés alapján az óvodák és bölcsőde addig tart zárva, amíg a kormány által bejelentett veszélyhelyzet érvényben van. Ez idő alatt a gyerekek nem látogathatják az intézményeket, és gyermekfelügyelet sem lesz.


Az óvodák és a bölcsőde a jövő héten telefonos ügyeletet tart. Az alábbi számokon kaphatnak információt a szülők 8 és 16 óra között:
Városi bölcsőde: 0630/477-5695
Mesevár óvoda és tagintézményei: 0630/459-8486
Bóbita óvoda és tagintézményei: 0630/575-8149


A közétkeztetés biztosítása kapcsán jelenleg is folynak az egyeztetések a szolgáltatóval. Várhatóan a jövő hét folyamán dől el, hogy megoldható-e a gyerekek ellátása az étel házhoz szállításával.

A hétfői ebédbefizetés elmarad!


Azoknak, akik befizették a közétkeztetést az óvodákban, a rendes munkamenet visszatérése után a befizetésüket jóváírják!
Az önkormányzat döntése alapján az óvodapedagógusok, valamint minden óvodai és bölcsődei dolgozó az elrendelt zárva tartás ideje alatt a teljes fizetését megkapja.


Döntés született arról is, hogy március 16-tól határozatlan ideig a Városi Könyvtár is bezár. A könyvek visszavételével kapcsolatban a könyvtár fog tájékoztatást adni közösségi oldalán.


Gyenes Levente polgármester az összes érintett intézményben fertőtlenítő takarítást rendelt el.


Önkormányzatunk továbbra is törekszik a kormányzati döntésekkel összhangban meghozni a helyi rendelkezéseket, ügyelve az arányosság és fokozatosság elvére. Tudjuk, hogy a gyermekek otthon tartása sok család számára jelent majd komoly kihívást, de kérjük együttműködésüket a járványveszély csökkentése érdekében!


A város és hivatalvezetés döntése értelmében március 16-tól korlátozások lépnek életbe a polgármesteri hivatal ügyfélfogadásával kapcsolatban.


Ügyfeleket csak előzetes, telefonos bejelentkezés alapján fogadhatnak a hivatali kollégák. Az elérhetőségek a gyomro.hu oldalon megtalálható. Aki nem jelentkezik be előre, azt a porta nem fogja beengedni az épületbe!
Egy ügyintéző egy nap maximum 10 ügyfelet fogadhat, fél órás bontásban.
A hivatalba lépő ügyfelek számára a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő automata használata kötelező! Aki nem veszi igénybe, nem léphet az ügyféltérbe!


Közös érdekünk, hogy a fentiek betartásával vigyázzunk egymásra!
Önkormányzatunk továbbra is folyamatosan tájékoztatást ad a meghozott intézkedésekről.
  

Hauser Antal, 2020-03-14 12:29:50

« előző következő »