Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hírek » XIV. Egyházi és Világi Borok Versenye Gyömrőn

XIV. Egyházi és Világi Borok Versenye Gyömrőn

2019-ben tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület az Egyházi és Világi Borok Versenyét. Az idei évben Gyömrő városa ad helyet e nemes versengésnek. A versenyre a hagyományos borászatok és borkészítő termelők jelentkezésén kívül várjuk az egyházi borászatokat, és azokat, akik hagyományaikban követik az egyházi liturgiához használt borok készítését, vagy akik pincészetük és boraik elnevezésében egyházi személyiségek, szentek nevét vették fel.

Nevezni lehet: fehér-, rozé-, siller- és vörösborokkal

A versenyen résztvevő borokat szakmai zsűri bírálja el. A legjobbnak értékelt (fehér-, rozé-, vörös-, tokaji borok ) 4 db. minta elnyeri a BASF – CHAMPION –címet.

Nevezési határidő: 2019. április 18.

A borversenyre jelentkezni, nevezni lehet a mellékelt nevezési lap kitöltésével e-mailben: erdeszf@gmail.com

A borok minősítését április 29-én tartjuk a Hankó István Művészeti Központban. A minősítés ugyan nem nyilvános esemény, de az esemény támogatóinak lehetősége van részt venni a kóstoláson a társadalmi zsűri tagjaként. A borverseny eredményhirdetését és hozzá kapcsolódó Kenyér, a Kultúra és a Bor Ünnepe rendezvényt 2019. szeptember 21-én, a gyömrői Szüreti Felvonulás és Mulatság keretei között tartjuk meg.

Versenyfelhívás

Nevezési lap

Versenyszabályzat


Oldal-Benkő Zsanett, 2019-03-25 10:21:31

« előző következő »