Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hírek » Hulladékszállítási információk 2018

Hulladékszállítási információk 2018

Zöldhulladék szállítás változása

A szemétszállítás centralizálásával kikerült az önkormányzatok feladatai közül a helyi kommunális-, zöld- és újrahasznosítható hulladék elszállítása. A szolgáltató egyoldalúan módosította az ingyenesen elszállított zöldhulladék mennyiségét, és alkalmanként innentől csak 2 db zsáknyit szállít el térítésmentesen, a többi zöld zsákért borsos árat kell fizetni. Akinek nagyobb kertje van, annak számára jelentős összeget fog ez jelenteni. Ez a teher leginkább a kisjövedelműeknek és kisnyugdíjasoknak jelent majd problémát.

Óhatatlanul újra előjön a zöldhulladék égetésének gondolata. Legyen vagy ne legyen? Ha lenne, akkor mely napokon legyen, délelőtt vagy délután? Ez az a kérdés, amely alaposan megosztja településünkön élő lakosaink véleményét. Az égetés elleni legfőbb érv környezetünk védelme. Az is igaz, hogy a sűrűbb népességű lakóterületeink aprózódó, sokszor zsebkendőnyi zöldfelületeinél nem érzékelhető a fenti probléma.

A legjobb megoldás a komposztálás lenne minden érintett portán. A zöldhulladék ilyen fajta hasznosítása teljesen környezetbarát, viszont jóval több munkával és gépesítéssel jár. Ugyanis a levágott gallyakat komposztálás előtt – a levelekkel és fűnyesedékkel ellentétben – apróra szükséges darálni. Célszerű lenne a szükséges eszközökre pályázati lehetőséget központilag biztosítani, így segítve a lakosságot, hogy minél dinamikusabban átállhasson mindenki a korszerű komposztálási módszerekre.

Az olyan zöldhulladék, amely vírussal, gombával vagy egyéb módon van fertőzve, ellenőrzött körülmények között elégethető. Ennek módja a következő: bejelentést kell tenni a Polgármesteri Hivatalban a probléma megnevezésével. Az égetésre kijelölt időben közterület-felügyelőink ellenőrzik, hogy valóban a fertőzött zöldhulladékot égetik-e.

A továbbiakban olvasható tájékoztató a szolgáltató által közzétett összes információt tartalmazza, kérdés esetén az általuk megadott elérhetőségeken célszerű érdeklődni.

Hodruszky Lajos
alpolgármester

 

Tisztelt gyömrői Ingatlantulajdonosok!

Társaságunk az alábbiakban tájékoztatja Önt a kommunális (háztartási) szilárd, az újrahasznosítható csomagolási, a zöldhulladék, továbbá a lom hulladékok gyűjtéséről. Együttműködésüket ezúton is köszönjük!

 


Házhoz menő zöldhulladék gyűjtés 2018

Máj.

Jún.

Júl.

Aug.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

hétfő-kedd
szállítási körzet

4., 18.

1., 22.

6.; 20.

3.; 24.

7.; 21.

5.; 19.

9.; 23.

7.

szerda-csütörtök szállítási körzet

11., 25.

8., 29.

13.; 27.

10.; 31.

14., 28.

12.; 26.

16.; 30.

14.

 

Gyűjtési időszak: egész évben a fenti táblázatban megjelölt napokon

A kertgondozás során levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket, illetve a lehullott falevelet a DTkH Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott zöld színű lebomló műanyag zsákban, illetve az ágnyesedéket max. 70 cm hosszú kötegekben összekötve (alkalmanként maximum 0,5 m3 mennyiségben), a zöld zsák mellé helyezze ki az ingatlana elé, a közterületet nem szennyező módon.

A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaink 2 db cserezsákot (zöld színű, emblémás) biztosítanak. Szükség esetén további zsákokat az alábbi értékesítési helyeken lehet beszerezni átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírása ellenében az ingatlanhasználó, vagy meghatalmazottja, a közszolgáltatás számlafizetője nevére. A zsák átvételéhez személyes okmányok szükségesek, mivel a közszolgáltatás ellenértéke (kommunális többlethulladékos zsák árával megegyező: 361 Ft+ÁFA/db), utólag a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. által kerül kiszámlázásra.

Szállítási alkalmanként, ingatlanonként 2 db ingyenes zsák, valamint további „korlátlan” mennyiségű megvásárolt zsák helyezhető ki.

 

Házhoz menő csomagolási hulladékgyűjtés 2018

Minden körzetből egy napon szállítják el a kirakott zsákokat, nincs körzetekre bontva a begyűjtés.

Máj.

Jún.

Júl.

Aug.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

4.; 18.

1.; 22.

6.; 20.

10.; 24.

7.; 21.

5.; 19.

9.; 23.

7., 21.

 

Gyűjtési időszak: egész évben a fenti táblázatban megjelölt napokon az egész településen

A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaink annyi cserezsákot (csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló, sárga színű, emblémás) adnak, amennyi kihelyezésre került.

FONTOS! Az üveg (színes és színtelen öblös, üdítős, boros, pezsgős) gyűjtése kiöblítve, az üveg gyűjtőponton történik! (Szent István u. 26. – COOP áruház mellett)

Ünnepnapra eső kommunális hulladékszállítás áthelyezések

  • 2018. 12. 25. (kedd) helyett 2018. 12. 28. (péntek)
  • 2018. 12. 26. (szerda) helyett 2018. 12. 29. (szombat)
  • 2019. 01. 01 (kedd) helyett 2019. 01. 04. (péntek)

További napokon a megszokott rend szerint történik a szemétszállítás, az ünnepnapok nem befolyásolják a kommunális hulladék begyűjtését

Házhoz menő lomtalanítás

A lomtalanítást évente (jan. – dec.) ingatlanonként KÉT alkalommal (3m3/ alkalom mennyiségben) házhoz menő rendszerrel végezzük el, mely az 53/500-152 (1. menüpont) telefonszámon (ügyfélfogadási időben) igényelhető.

Ügyfélszolgálat és zsák értékesítés

Cím: Gyömrő, Táncsics M. u. 65.
Ügyfélfogadás: H: 13.00 – 17.00, Sze: 8.00 – 15.30 (ebédidő: 12.00-12.30)

DTkH Nonprofit Kft.
Cím: 2700 Cegléd, Pesti út 65.
Ügyfélfogadás: H: 8.00 - 20.00 K-Cs: 8.00 - 15.00
Telefon: 53/500-152, 53/500-153
E-mail: ugyfelszolgalat@dtkh.hu
Honlap: www.dtkh.hu

Hulladék udvarokban történő hulladék elhelyezése

A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (továbbiakban: DTkH Nonprofit Kft.) szolgáltatási területéhez tartozó települések lakosai az alábbi hulladékudvarokban helyezhetnek el veszélyes és nem veszélyes hulladékokat. A hulladékudvar igénybevétele minden olyan magánszemély számára térítésmentes, aki felmutatja az DTkH Nonprofit Kft. szolgáltatási területéhez tartozó településre vonatkozó lakcímkártyáját, illetve a befizetett hulladékszállítási számláját igazoló bizonylatot (csekk, átutalási megbízás másolata).

A hulladékudvarokkal kapcsolatos információk az alábbi dokumentumban olvashatók.

Oldal-Benkő Zsanett, 2018-04-05 12:22:09

« előző következő »