Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hírek » FIGYELEM! LÉGI SZÚNYOGIRTÁS LESZ GYÖMRŐN!

FIGYELEM! LÉGI SZÚNYOGIRTÁS LESZ GYÖMRŐN!

 Az idei évben városunkban, jóval több szúnyog észlelhető mint az elmúlt években. Ennek oka a szúnyogok számára kedvezően alakult tavaszi csapadékos időjárás. Otthon a kertekben de a városközpinti parkokban vagy a tófürdő körül is igen kellemetlen a rengeteg kis vérszívó jelenléte. Viszont szeretnénk ha városunk lakosságát és a tófürdőre, valamint a parkokba érkező vendégeket nem gyötörnék a szúnyogok. Erre elég sokan panaszkodtak már.
Szeretném ha megoldanánk ezt a problémát is, ezért a helyzet megoldására városunk, idén először légi szúnyogírtást rendelt meg. Kertesházas övezetben csak így lehet hatékonyan védekezni a vérszívó rovarok ellen.
A légi védekezést a tófürdő körül és a parkokban a sűrű lombozat miatt földi, úgynevezett meleg ködöléses eljárással egészítjük ki.
TUDNIVALÓK A SZÚNYOGÍRTÁSRÓL:
Az írtás időpontja: június 22-én a délutáni és koraesti órák.
A kezelés a város területének zömét érinti de főleg a tavak körüli területeket, mivel a szúnyogok innen terjednek szét a városba.
A repülőgépes permetezés teljesen veszélytelen ( persze a szúnyogok kivételével) az egész országban, szinte naponta engedéllyel végzett eljárás.
A lakosság részéről semmilyen teendőt, előkészületet, óvintézkedést nem igényel. A szer csak a szúnyogokra hat és néhány óra alatt lebomlik.
A repülőgép a jelzett időpontban fog majd viszonylag alacsonyan, többször elrepülni városunk felett.
Remélem, hogy a kezelést követően sokkal kevesebb szúnyog fogja majd zaklatni városunk lakosságát.

Forrás:  https://www.facebook.com/mezeyattila/?fref=nf

Hodruszky Lajos, 2017-06-20 17:20:24

« előző következő »