Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hírek » Átadták a vecsési kormányablakot

Átadták a vecsési kormányablakot

Ma reggel ünnepélyes keretek között átadták Pest megye első kormányablakát Vecsésen, a Market Central bevásárlóközpontban. Az átadón részt vett dr. Rétvári Bence a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára, dr. Tarnai Richárd Pest Megyei kormánymegbízott, valamint dr. Szűcs Lajos, a Pest megyei közgyűlés elnöke. 

Beszédében a KIM államtitkára kiemelte: fontos cél, hogy a közigazgatás minél közelebb menjen az emberekhez, így egyre több olyan kormányablak nyílhat, melyek nem polgármesteri hivatalokban vagy közintézményekben kapnak helyet. Rétvári szerint a kormány a portugál közigazgatást vette példának akkor, amikor megkezdték a hazai közigazgatási rendszer átalakítását. Portugáliában valóban az emberek közé megy az ügyintézés, semmivel sem több vagy kevesebb mint egy hétköznapi bevásárlás. Hozzátette: az egyablakos ügyintézés időt és fáradtságot spórol meg az ügyfeleknek, márpedig a közigazgatásban dolgozók számára a legfontosabb maga az ügyfél.

Dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott örömét fejezte ki, hogy egy olyan helyen nyílhatott kormányablak Pest Megyében, ahol valóban rengetegen megfordulnak. Ahogy fogalmazott: most már két kiló liszt és egy kiló kenyér mellé akár útlevelet is lehet venni a bevásárlóközpontban.

 

Szlahó Csaba Vecsés polgármestere elmondta, az önkormányzat anyagi áldozatot is vállalt azért, hogy ez a kormányablak megvalósuljon, hiszen ők fizetik a 2 millió forintos bérleti díjat.

 

A vecsési kormányablak a Market Central területén található, hétköznap 8-20 óra között fogadja az ügyfeleket.  

 

 

(A fotón balról jobbra: Szlahó Csaba Vecsés polgármestere, dr.Szűcs Lajos a Pest megyei közgyűlés elnöke, dr. Rétvári Bence államtitkár, dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott.)

Hauser Antal, 2014-02-07 10:58:15

« előző következő »